Zašto izabrati Belgrader?

Da li je sir zdrav?

Mnogi ljudi su čuli za stereotip da su sirevi masni i loši za zdravlje…

Na prvi pogled to izgleda tačno, ali kada zađemo dublje u sastav dobrog sira otkrićemo nešto neočekivano.

Belgrader sir se pravi od svežeg i neobranog mleka, jedne od najbitnijih hranljivih supstanci za rast i razvoj čoveka i ostalih sisara.

To znači da su sve masti, proteini i minerali u Belgraderu potekli samo od mleka, a neophodni su za naš organizam.

Mozda ste čuli i da je protein iz mleka teško svarljiv i može predstavljati problem za želudac, ali to nije slučaj sa Belgraderom.

Da bi “Belgrader” postao Belgrader, potrebno je da sazri nekoliko meseci u strogo kontrolisanim uslovima.

Ovo je jako bitan korak jer u procesu sazrevanja mlečni proteini i mlečne masti se pretvaraju u lako svarljive amino kiseline i masne kiseline.

To znači da će naš organizam vrlo lako i brzo svariti i apsorbovati proteine i masti iz sira.

Danas je postalo teško pronaći zdravu i neprocesuiranu hranu u marketima.

Kada birate sir bitno je da obratite pažnju na sam proizvodni proces i sastojke.

Uvek je poželjno da je sir sazreo nekoliko meseci kako bi postao lako svarljiv.

Takođe bitno je da je sir ručno pravljen i nema dodatnih industrijskih supstanci u sastavu.

Ovako ćete biti sigurni da je sir koji ste izabrali zdrav i od benefita za vaš organizam i na duge staze.

Kada na sve to dodate i neponovljiv ukus Belgradera, dobijete idealan izbor!