Da li je sir zdrav?
Mnogi ljudi su čuli za stereotip da su sirevi masni i loši za zdravlje…
Na prvi pogled to izgleda tačno, ali kada zađemo dublje u sastav dobrog sira otkrićemo nešto neočekivano.
Belgrader sir se pravi od svežeg i neobranog mleka, jedne od najbitnijih hranljivih supstanci za rast i razvoj čoveka i ostalih sisara.
To znači da su sve masti, proteini i minerali u Belgraderu potekli samo od mleka, a neophodni su za naš organizam.
Mozda ste čuli i da je protein iz mleka teško svarljiv i može predstavljati problem za želudac, ali to nije slučaj sa Belgraderom.
Da bi “Belgrader” postao Belgrader, potrebno je da sazri nekoliko meseci u strogo kontrolisanim uslovima.
Ovo je jako bitan korak jer u procesu sazrevanja mlečni proteini i mlečne masti se pretvaraju u lako svarljive amino kiseline i masne kiseline.
To znači da će naš organizam vrlo lako i brzo svariti i apsorbovati proteine i masti iz sira.
Zašto Belgrader?
Danas je postalo teško pronaći zdravu i neprocesuiranu hranu u marketima.
Kada birate sir bitno je da obratite pažnju na sam proizvodni proces i sastojke.
Uvek je poželjno da je sir sazreo nekoliko meseci kako bi postao lako svarljiv.
Takođe bitno je da je sir ručno pravljen i nema dodatnih industrijskih supstanci u sastavu.
Ovako ćete biti sigurni da je sir koji ste izabrali zdrav i od benefita za vaš organizam i na duge staze.
Kada na sve to dodate i neponovljiv ukus Belgradera, dobijete idealan izbor!