fbpx

Osetite pun doživljaj Belgradera

Stereotip je da se sir uglavnom jede samo da bi se najeli.

Međutim, šta ako želimo nešto drugačije?…

Želimo nešto što nije samo obična večera.

Kao I kod vina, postoji degustacija sira.

Iako nije popularna na našem području,

Mi smo kroz iskustvo na raznim manifestacijama došli do najboljih načina degustacije Belgradera.

Kao I većina sireva, preporučuje se da se izvadi iz frižidera malo pre serviranja,

Kada se temperatura povisi, sve arome će doći izražaja maksimalno.

Za ove načine degustacije biće Vam potreban samo nož.

Prvi način je seckanje na kocke debljine od makar 1x1cm.

Potrebno je da kocke budu što veće,

Razlog za ovo je da ne biste pokušali da je pojedete celu odjednom, već je zagrizete.

Ovako se podstiče sama razlika između degustiranja I jela.

Sada ćete probati isti sir na drugačiji način.

Uzmite komad sira i nožem nagrebite malu količinu kao da grebete puter.

Ovaj finiji Belgrader je potrebno da stavite na centar jezika, zatim ga gurnete uz nepca gde će se istopiti.

To što ćete osetiti je direktno povezano sa samim procesom proizvodnje i sazrevanja.

Postigli ste umami ukus,

Odnosno naše telo traži još te hrane jer je dobra za nas.

Sada možete uživati u Belgraderu u punom doživljaju.

Ukoliko Vas interesuje kako još možete probati Belgrader pročitajte neke od ostalih članaka u kojima su predstavljene najbolje kombinacije s Belgraderom.

Prijatno!